Si us plau, NO EM COMPRIS… Adopta’m!

SI US PLAU, NO EM COMPRIS… no sóc una mera mercaderia.
ADOPTA’M!
 beagle

HI HAN MOLTS ANIMALS ABANDONATS A LES PROTECTORES, GRANS, PETITS, JOVES I VELLS QUE T’ESTAN ESPERANT, QUE ET NECESSITEN.

Milers d’animals de companyia, éssers indefensos han estat rescatats dels carrers i esperen a que algú com tu els doni l’oportunitat d’integrar-se i ser feliços formant part d’una familia.

Animals de raça, mestissos, mascles, femelles, cadells, adults, de pèl curt i llarg, de mida gran, mitjana o petita, juganers, tranquils i seriosos o amb malalties cròniques,  tots ells volen tornar a ser feliços i oblidar la indiferència o els maltractaments físics i psicològics que han patit. Entre tots podem arreglar el mal que han fet d’altres, podem trobar una llar per cada animal abandonat, trobant persones que els estimin i els cuidin com es mereixen.

En protectores municipals, en funció de la legislació autonòmica (a Catalunya ara està prohibit amb algunes excepcions), viuen entre 9 i 19 dies. Alguna de les formes de sacrifici en ocasions són inhumanes, ja que inclouen la mort per asfixia i efecte de gasos. NO COMPRIS MENTRES HI HAGIN ANIMALS MORINT EN LES GOSSERES.

Jo mateixa tinc dos animals preciosos adoptats de protectores i em sembla increïble que el que per algú va ser durant un temps algo que feia nosa, per mi és un motiu d’alegria i orgull. Els donem afecte i ells ens tornen el triple, són molt més que amics fidels.

El diner que entra en una botiga d’animals és només en benefici del propietari, mentre que el que entra en una societat protectora està destinat íntegrament a la resta dels animals del refugi: medicació, alimentació, millora de les estàncies, etc. Mitjançant l’adopció ajudem a dos animals: donem una nova llar a un i, alhora, un altre podrà ocupar un lloc al centre.

S’ha de tenir en compte que un animal amb pedigrí adquirit a una botiga o criador, pateix molts més problemes clínics (problemes respiratoris, ossis, dermatològics, etc) que no pas un mestís, a causa de la selecció genètica a la que ha estat sotmès.

Els animals de companyia no tenen la culpa dels nostres errors, ni són una mera mercaderia de consum.

Pilar Calvo. Barcelona

 

calendari

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s